vrijdag 6 september 2013

Rozemarijn Aardappelen Recept * Rosemary Patatoes Recipe




 
Je moet echt even kijken ook al ben je geen keuken prinses.
De foto's van fotograaf Leslie Grow zijn geweldig.
Het water loopt in je mond bij het zien ervan.

You should really take a look even if you are no kitchen princess.
The pictures of photographer Leslie Grow
are great.It makes my mouth water.
 



Nederlandse vertaling van het recept. Wat ook nog leuk beschreven is.
Dutch translation of the recipe. What is also nice described.

Voorgerecht 4 porties.
INGREDIENTEN
1 ½ pond. (1 zakjeaardappelen in partjes
olijfolie
grof zeezout
1 bol knoflook
2-3 takjes rozemarijn

BEREIDINGSWIJZE
* Start de oven op 260 ° C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
* Was de aardappelen, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze in een grote kom.
* Maak voor de aardappels een bad van olijfolie en grof zeezout, om in uit te rusten.
* Roer de aardappelen voorzichtig door de olie, totdat het gelijkmatig is verdeeld over elke aardappel.
* Snijd de knoflook in de helft kruiselings, pop elk teentje uit zijn zak en doe ze in de kom.
* Voeg de rozemarijn toe. (Daarvoor nemen van je takje tussen duim en wijsvinger en voer het tegenovergestelde gooide je vingers, of u kunt de hele takje in de mix te gooien.),  Geef alles
een
goede opschudding.
Nu de aardappelen klaar zijn voor de hete oven.
* Spreid ze gelijkmatig uit over de met bakpapier beklede bakplaat.
* Het overtollige zout eraf stoffen.
* Laat ze hun ding doen voor 20 minuten.
Luister naar het sissen en ruik de rozemarijn die de keuken vult.
Net toen je dacht dat ze klaar waren, bak je ze op het  rooster nog voor 7-8 minuten, maar loop niet weg of ze zullen branden!
* Bekijk of ze goudbruin zijn. Neem ze uit de droge hete sauna.
* Zet ze ap
art om af te koelen tijdens het maken van de knoflooksaus.


Citroen knoflook mayonaise

INGREDIENTEN
* 1 kopje mayo
* 2 citroenen, sap en schil* 1 t. fijn zeezout
BEREIDINGSWIJZE
* Vis de knoflookbollen tussen de aardappelen uit en hak ze fijn.
* Doe in een kleine kom, mayo, knoflook, citroensap en de schil, en  ook het fijne zeezout.
   Klop tot een romig geheel.
* Probeer een variatie, met een 1/2 kop van een goede kwaliteit Dijon mosterd in plaats van citroen.




Eet smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen